Uit het kerkblad 

Kerkdiensten komende weken

Vieren en doen

Onze diensten zijn live en achteraf te volgen via:  www.ohklive.nl 

 

Bij de vieringen:

Tussen Pasen en Pinksteren leven we in een tijd van afscheid nemen en toch ook met een zekere opwinding vooruit zien. Natuurlijk weten wij hoe het verder ging. Maar het is goed om iedere keer weer te beseffen dat het leven op de weg van Christus nieuwe impulsen nodig heeft. Zoals wij jaarlijks stilstaan bij 4 en 5 mei. En met gemengde gevoelens bevrijding gedenken en vieren. Zo worden wij in de periode tussen Pasen en Pinksteren uitgedaagd om bevrijding te gedenken en te vieren. En vooruit te gaan, met de Geest van Waarheid. Om open, enthousiaste, kritische mensen te zijn. Kritisch op onszelf, maar zeker ook kritisch op de wereld om ons heen.

Zodat wij niet alleen elkaar goed verstaan, maar ook wat er om ons heen gebeurd. En welke (andere) weg gekozen moet worden.

Op 12 mei zal mw. Marjanne Driessen voorgaan.

Tijdens deze dienst zal het in de 1e rondgang worden gecollecteerd voor het onderhoud van ons fraaie kerkgebouw en de opbrengst voor de 2e collecte is bestemd voor de diakonie.

De bloemen worden verzorgd door de familie Paats.

Op 19 mei mag ikzelf weer voorgaan. Het is dan Pinksteren. Een uitdagende viering. De aanwezigheid van God, in de Geest, roert zich op dat moment hevig. Het blaast alle geheimzinnigheid weg, alle blokkades worden geslecht, ramen en deuren vliegen open. Eindelijk is het (weer) mogelijk elkaar ten diepste te verstaan.

Tijdens deze dienst zal het in de 1e rondgang worden gecollecteerd voor kerkrentmeesters en de opbrengst voor de 2e collecte is bestemd voor de diakonie.

De bloemen worden verzorgd door de familie Paats.

Op 26 mei zal mw. Len Lafeber voorgaan.

Tijdens deze dienst zal het in de 1e rondgang worden gecollecteerd voor de kerkrentmeesters en de opbrengst voor de 2e collecte is bestemd voor het orgelfonds.

De bloemen worden verzorgd door de familie Paats.


 Kijkt u thuis mee dan kunt u uw gaven overmaken op de bekende bankrekeningnummers, ook verderop vermeld, en in de weekbrief.

 

Omzien naar elkaar

Op 18 april overleed ons alleroudste gemeentelid, mw. Petronella Catharina van Alphen-Bosch, in de leeftijd van ruim 100 jaar. Zij was een warm mens, tot het laatst begaan met velen, dichtbij en ver weg. Jarenlang haakte zij prachtige popjes voor kinderen op Bali, voor het project van haar zoon Koos van Alphen, Kolewa. In het vertrouwen dat zij zich geborgen weet bij haar Heer en Herder hebben wij afscheid van haar genomen.

Laten we ons bewust blijven van het feit dat er altijd zorgen blijven om gemeenteleden en familieleden van gemeenteleden. Mensen die een zwaar behandeltraject in gaan, mensen die kwetsbaar zijn geworden, mensen die net geopereerd zijn en die moeten wennen aan de nieuwe situatie. Mensen die door geestelijke en/of lichamelijke achteruitgang niet meer naar de kerk kunnen komen. Kortom, er zijn genoeg zorgen. Laten we in gedachten bij hen zijn.

Het is niet aan mij om hier persoonlijke gegevens te delen, maar als u dat wel op prijs stelt kunt u dit aan mij doorgeven. Het is natuurlijk fijn als wij als gemeente wél op de hoogte zijn van uw zorgen, we kunnen u dan met elkaar steunen. Vindt u het kerkblad “te groot” om in te delen dan kan dat altijd in de weekbrief.

Indien u dat wenst kunt u contact met mij opnemen,

Ds. Leo Webbink, telefoon 06 19 26 25 66 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uit de gemeente

Bloemen uit de dienst

Op zondag 21 april gingen de bloemen naar mevrouw Lyda de Jong, met een hartelijke groet van de gemeente.

De bloemen gingen op zondag 28 april met felicitaties voor zijn verjaardag naar de heer Koos Tollenaar.

Met een hartelijke groet,
Ds. Leo Webbink


Uit de agenda:

12 mei           Concert in de Oudshoornse kerk: Froukje Wiebenga, fluit en Wim Voogt, piano. Oosterse mystiek in Franse muziek.

                      Kerk open om 14.30 u. Concert om 15.00 uur. Toegang 15 euro, inclusief ‘aangeklede borrel’ achteraf  - 7,50 euro voor onder 18 jaar.

                      Reserveren is gewenst i.v.m. de borrel achteraf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (met vermelding van aantal personen en hoeveel boven/onder 18 jaar)

 

Voor de overige activiteiten: deze vermelden we in de weekbrief.

 

Heeft u uw emailadres nog niet doorgegeven voor het ontvangen van de weekbrief? Dan kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur en beleid

Hierbij nogmaals de rekeningnummers van het College van Kerkrentmeesters en van de Diaconie:

NL02 INGB 0000 0731 22 t.n.v. Ned Herv Gem van Oudshoorn.
NL85 RABO 0373 7387 49 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Oudshoorn

Concerten

 • Alphens Barok Consort met Tears and Trust

  Alphens Barok Consort met Tears and Trust

  01-06-2024 20:00 -22:30

  Op 1 juni om 20.00 uur treedt het Alphens Barok Consort op in de Oudshoornse Kerk in samenwerking met het Westeinde Baroque. Dit keer brengt het koor een concert waarin de ‘Tears’ te horen zijn in het prachtige maar minder bekende Requiem van Lotti. ‘Trust’ hoort u terug in ‘As pants the hart’ van Händel en het ‘Totus Tuus’ van Görecki.

   

   

  Het programma, onder leiding van dirigent Joost van Velzen, ziet er als volgt uit:

   

  As Pants the Hart van Georg Friedrich Händel;

  Totus Tuus van Henryk Mikolaj Górecki; 

  Concerto voor 2 hobo’s (door het Westeinde Baroque).

  ————–Pauze———–—

  Requiem van Antonio Lotti.

  Kaarten kosten €15, (vrienden betalen slechts €12,50) en zijn verkrijgbaar bij de leden en bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Zondagmiddagconcert - Fernando Riscado Cordas - meestergitarist

  Zondagmiddagconcert - Fernando Riscado Cordas - meestergitarist

  09-06-2024 15:00 -16:10

  Oudshoornse Kerk - zondagmiddag 9 juni 2024 - aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Toegangsprijs: eur 15,- inclusief gezellige borrel na afloop. Onder de 18? Dan betaal je slechts eur 7,50. Reserveren is gewenst! Dat kan door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin het aantal bezoekers voor wie u wilt reserveren en de vermelding van de bezoekers onder de 18 jaar. U ontvangt een bevestigingsmail met informatie over hoe u kunt betalen. 

  Fernando Riscado Cordas (Den Haag, 1975) is een toonaangevende hedendaagse gitarist. Hij wordt met name geprezen om zijn virtuositeit, lyriek en historisch besef; dit laatste wordt ondersteund door zijn uitgebreide kennis van het 19e eeuwse gitaarrepertoire. Cordas volgde masterclasses bij een keur aan gerenommeerde gitaristen waaronder David Russel, Hubert Käppel, Carlo Marchione, Sergio Assad, Roland Dyens en David Starobin en studeerde in 2003 cum laude en met twee onderscheidingen af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Fernando Cordas concerteerde als solist en in ensembleverband in verschillende Europese landen en maakte deel uit van het wereldvermaarde ‘Trio de Cologne’, met Laura Young en Zoran Dukic. Cordas werkte samen met verschillende gerespecteerde musici en componisten, zoals Luciano Berio en György Kurtág. Hij concerteerde met orkest onder de baton van dirigenten als Michel Tabachnik, Stefan Asbury, Eduardo Portal, Marcello Bufalini and Reinbert de Leeuw.

  Deze zondagmiddag zal Fernando in de perfecte akoestiek van de Oudshoornse Kerk stukken laten horen van o.a. de Franse componist Alexandre Tansman, waaronder zijn uiterst virtuoze Danza Pomposa. Van de Mexicaan Manuel Maria Ponce hoort u een deel uit diens hommage à Franz Schubert, qui aimait la guitare. Het concert wordt afgesloten met een ineenvlechting van de 5 preludes van Heitor Villa Lobos en de Quatro Valses Venezolanos van Antonio Lauro.