Uit het kerkblad 

Kerkdiensten

ds. T. Hop

juli
zondag
12
zo, 12. juli 2020, 10:00 h
Mijn naam is Theo Hop. Ben al enkele jaren met pensioen.
Lees meer...

ds. M.M. Kwant

juli
zondag
19
zo, 19. juli 2020, 10:00 h

ds. A. van Houwelingen

juli
zondag
26
zo, 26. juli 2020, 10:00 h

Vieren en doen

Bij de diensten.

Vanaf zondag 5 juli zijn er gelukkig weer wat meer mensen welkom in de kerkdiensten. Wel houden we ons nog steeds aan de 1,5 meter afstand van elkaar (uiteraard mogen echtparen naast elkaar zitten) en aan het reserveringssysteem. Voor de kerkdiensten kunt u zich per week, tot zaterdagochtend 12.00 uur bij de scriba opgeven per mail of telefoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  telefoon: 06-23189584
Ook de autorijdienst gaat weer van start, zodat u opgehaald kunt worden, wanneer u niet op eigen gelegenheid naar de kerk kunt komen.
Én na de dienst is er gelegenheid een kopje koffie te drinken in de nieuwe zaal en elkaar te ontmoeten.
De kerkdiensten blijven online mee te beleven:

U kunt live of achteraf luisteren via Kerkomroep.nl: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10285.

Ook kunt u live of achteraf kijken op een youtube kanaal. Op de website van youtube kunt u Oudshoornse Kerk intypen en de diensten komen tevoorschijn.
In de weekbrieven en op de website staat ook de link naar dit youtube kanaal vermeld. U hoeft er alleen maar op te klikken om het internet op de goede plek te laten openen en de opnames te zien.

Zondag 5 juli
In deze dienst vieren we het Avondmaal met elkaar. Weliswaar in wat aangepaste vorm, maar fijn dat dit weer mogelijk is.
We lezen in de Bijbel over de twijfel bij Johannes de Doper of Jezus nu werkelijk wel de Messias is. Het verhaal gaat over twijfel en over hoop en verwachtingen die niet uit lijken te komen.
We kunnen nog niet met elkaar zingen, maar wel het Tafelgebed en het Onze Vader hardop meebidden.
De collecten die in deze dienst gehouden zouden worden zijn bestemd voor het College van Kerkrentmeesters en voor de Diaconie.
De bloemen worden deze maand verzorgd door de fam. Baerveldt.
Na de dienst is er gelukkig ook weer gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie in onze mooie, nieuwe zaal.

Zondag 12 juli
In deze dienst zal ds. T. Hop uit Hillegom bij ons voorgaan.
De collecten die in deze dienst gehouden zouden worden zijn bestemd voor het Orgelfonds en voor de Eredienst.
In de onlinediensten kan er niet gecollecteerd worden. Toch heeft de kerk uw giften hard nodig. Daarom hier de rekeningnummers van de Kerkrentmeesters en van de Diaconie:

Ned.Herv.Gem. van Oudshoorn: NL02INGB 0000 0731 22 (kerkrentmeesters)

Diaconie Oudshoornsekerk        : NL85RABO 0373 7387 49

Agenda       -        Ontmoetingsochtend

Langzamerhand kunnen de activiteiten weer opstarten. Zo zal er op woensdag 8 juli weer een Ontmoetingsochtend gehouden worden in de zaal van 10 – 12 uur.
U bent van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken.
We hebben voor die ochtend niet een spreker uitgenodigd zodat er volop gelegenheid is om bij te praten.
Van harte welkom

Woensdag 8 juli    10 – 12 uur in de nieuwe zaal Ontmoetingsochtend

Kledinginzameling voor de gevangenen te Alphen aan den Rijn.

In de Penitentiaire Inrichting (gevangenis) Alphen aan den Rijn – locatie Eikenlaan zitten veel arrestanten (mannen), in afwachting van hun rechtszaak en kort gestraften. Veelal beschikken deze mannen over weinig kleding en hebben vaak geen familie of vrienden die kunnen zorgen voor aanvoer van extra kleding.
Reeds enkele jaren stellen veel kerken te Alphen zich bij toerbeurt beschikbaar om een kledinginzameling te houden. Deze acties geven de mogelijkheid om enerzijds eens opruiming te houden in de kledingkasten en anderzijds de kans om het ‘omzien naar onze naaste’ concreet te maken. De gedetineerden in de Penitentiaire Inrichting zijn u daar zeer dankbaar voor.

Aan de volgende soorten mannenkleding is behoefte:

  • Schoenen; dit mogen ook sportschoenen zijn
  • Trainingspakken en joggingbroeken.
  • Truien en vesten.
  • Jacks en overjassen.
  • Spijkerbroeken en gewone broeken.
  • Korte broeken.
  • T-shirts.
  • Shawls en handschoenen.

De kleding kan, vanwege de Corona beperkingen, alleen op woensdag ochtend tussen 11 en 12 uur worden ingeleverd in het voorportaal van de kerk.

Expositie Evertshuis

 fvdg

Als voorbereiding op Feest van de Geest 2021 wordt een voorlooptentoonstelling georganiseerd in het Evertshuis in Bodegraven.
Door deze tentoonstelling kunt u alvast kennismaken met de kunstenaars die in 2021 meedoen aan Feest van de Geest in het Groene Hart. Zij zullen werk tentoonstellen dat een relatie heeft met Feest van de Geest 2021 en het thema ‘In vuur en Vlam’. Dit alles onder het motto:

Kunst uit het Hart
Deze voorloopexpositie vindt plaats van 6 september t/m 25 oktober 2020 in het
Evertshuis
Julianastraat 4
2411 CV  Bodegraven

Ook de Oudshoornse Kerk hoopt in 2021 mee te doen aan het Feest van de geest.

Omzien naar elkaar

Op dinsdag 23 juni waren de heer en mevrouw van der Waal – Bruggeman, Aziëlaan 463, 2408 HZ Alphen aan den Rijn, 50 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum.

Op woensdag 24 juni waren de heer en mevrouw van der Kolk – van der Vlugt, Oudshoornseweg 124, 2401 LD Alphen aan den Rijn, 55 jaar getrouwd. We willen hen ook nog feliciteren hoewel er aan dit jubileum een verdrietige kant zit, omdat mw. van der Kolk een hersenbloeding heeft gehad en nu in een Verpleeghuis woont. We willen hen beiden heel veel sterkte toewensen.

Op zaterdag 4 juli zijn de heer en mevrouw van Velzen – Faas, Honingzwam 41, 2403 HT Alphen aan den Rijn, 45 jaar getrouwd. Van harte geluk gewenst met dit jubileum.

 

Bestuur en beleid

Bloemen uit de dienst
Op zondag 21 juni zijn de bloemen met een hartelijke felicitatie van de gemeente vanwege hun 50-jarig huwelijk aan Arie en Riek van der Waal meegegeven.
Op zondag 28 juni zijn de bloemen met een hartelijke groet van de gemeente en ter bemoediging naar mw. van Dorp – Seinen gebracht.
Met een hartelijke groet,
ds. Marijke Kwant