Koninklijk zangkoor NPB

Komt u wel eens op dinsdagavond langs de Oudshoornse Kerk? Is het u dan ook opgevallen dat er dan altijd gezang te horen is? Dat klopt! Elke dinsdagavond wordt er, in het zaaltje achter de Oudshoornse Kerk, met plezier gerepeteerd door de leden van het Koninklijk Zangkoor van de Nederlandse Protestantenbond.

In een nieuwe samenstelling, met een ander repertoire en op zoek naar een dirigent starten we vol enthousiasme aan een nieuw seizoen vol zangplezier. Een Koninklijk Zangkoor dat bestaat uit 1 koor en repeteert op de dinsdagavond van 20.00-21.30 uur. Om dit koor nog beter tot zijn recht te laten komen, zijn we op zoek naar “jonge” zangers en zangeressen.

Schroom niet om op een dinsdagavond eens te komen luisteren en meezingen mag natuurlijk ook. Voel je je prettig, en wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat dat niet het geval zal zijn, meld je dan als lid. Wat is nu mooier om te kunnen zeggen dat je lid bent van een koor dat 125 jaar bestaat!! 

In september zijn wij gestart in de nieuwe samenstelling. Dit zijn 12 vrouwen, die 3-stemmige muziek zingen. U begrijpt dat dit voor velen van ons wel even wennen was. Je zingt een andere partij, staat naast iemand anders dan je gewend was of je zingt in een veel kleiner koor. Maar wat hebben we er een plezier in. Onder de bezielende leiding van Ad Hesseling, onze tijdelijke dirigent, studeren we nieuwe muziek in. U heeft ons inmiddels al 2 keer kunnen horen tijdens de kerkdiensten en zullen ook in de kerstnachtdienst 2 liederen ten gehore brengen. Wij zijn zeer verheugd dat er een 13e zanglid bij gekomen is, een sopraan. Wij zingen nu met 6 sopranen, 4 alten en 3 lage alten. 

Heeft u ons horen zingen, onze enthousiaste verhalen gehoord en bent u nieuwsgierig geworden? Schroom niet, maar kom fijn meezingen. Op dinsdagavond in de Oudshoornse Kerk van 20.00-21.30 uur.

Yvonne kranenburg, vice voorzitter