Hess Orgel - wetenswaardigheden

Hess-orgel Clerambault 2017-03-11

Het orgel, in de Oudshoornse kerk is opgeleverd in 1783 door de gebroeders Hess uit Gouda en ondanks de kennelijk onvermijdbare mishandelingen in latere stijlperioden, verkeert het orgel in goede staat en beschikt het voor een groot deel over de originele registers.

Bij de eerste oplevering

Organisten Oudshoornse Kerk

Het orgel wordt bij toerbeurt bespeeld door de 2 organisten van de Oudshoornse Kerk:

Kors-Jan (Koos) van Alphen
Ad Hesseling

Als Ad in zijn element is zou je dit zien en horen:

En in de kerk horen we het eindresultaat...

Voor nadere informatie over het orgel en het gebruik ervan kunt u contact opnemen met:

Ad Hesseling

M: 06 53 61 07 87

Hess Orgel - historie

Het orgel in de Oudshoornse Kerk is een waardevol historisch orgel. Het is niet alleen schitterend van uiterlijk, maar ook vanwege de klank. Deze is elegant en zilverachtig en