Piano Recital in de Oudshoornse Kerk door Simon Danell op 17 februari 2019

In de Oudshoornse Kerk verzorgt de jonge Zweedse pianist Simon Danell op zondag 17 februari 2019 een piano recital. Hij zal muziek spelen die zeer geschikt is voor de akoestische ambiance in de eeuwenoude kerk. De componisten Schubert, Chopin, Debussy en Schumann zullen langskomen, vertolkt met diepgang en beleving die je niet vaak bij jongere musici tegenkomt.

Vanaf 12.15 uur is het publiek welkom in de zaal achter de kerk voor een smakelijke lunch, om 13.00 uur begint het recital en na afloop praten we na met de pianist over de muziek die ten gehore is gebracht. Dat napraten doen we onder het genot van een glaasje en een hapje.

Voor deze bijzondere culturele verwennerij geldt een toegangsprijs van eur 15,- voor volwassenen. Als je nog geen 18 bent, betaal je slechts 5,-. De lunch en het glaasje/hapje na afloop zijn bij de prijs inbegrepen! Bij vooraf reserveren geldt voor volwassenen een toegangsprijs van slechts eur 12,50. Reserveren kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Kijk ook op www.simondanell.com !

Cornelis de Vlaming Concerten

Deze worden georganiseerd door de Culturele Stichting Cornelis de Vlaming.

Voor gedetailleerde informatie over deze concerten: naar de website Cornelis de Vlaming naar de website Cornelis de Vlaming

De Culturele Stichting Cornelis de Vlaming organiseert jaarlijks een fantastische serie concerten in de Oudshoornse Kerk. Dankzij deze Stichting hebben al vele bijzondere en vaak beroemde musici acte de présence gegeven in de al even bijzondere akoestiek van de kerk. Ook voor het seizoen 2018 – 2019

Programma 2018-2019

23 sep 2018 Fancy Fiddlers zondag 14:30
 18 okt 2018 Brisk Blokfluitkwartet donderdag 20:15
 8 nov 2018 Lenneke Ruiten donderdag 20:15
 24 jan 2019 Klara Würtz donderdag 20:15
7 mrt 2019 Ensemble Tableau Vivants donderdag 20:15
30 mrt 2019 Apollo Ensemble
Extra concert
zaterdag 19:30
afwijkende toegangsprijs
11 apr 2019 Ciconia Consort Den Haag donderdag 20:15

Het openingsconcert is altijd op  zondag, de overige concerten vinden plaats op de donderdagen.

Locatie: Oudshoornsekerk
Oudshoornseweg 90
2401 LC Alphen aan den Rijn

Toegangskaarten kosten € 20,00 per stuk en zijn online te bestellen via www.cornelisdevlaming.nl of stuur een email naar

De entree bedraagt EUR 20,00 p.p. inclusief een consumptie.
De kerk is rolstoltoegankelijk. In de directe omgeving is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Kaartverkoop:
- via onze website: www.cornelisdevlaming.nl
- per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.- via de website van Theater Castellum:  www.theatercastellum.nl
- Boekhandel Haasbeek, Julianastraat 26, 2405 CH Alphen aan den Rijn
- Boekhandel Haasbeek, Keizershof 78-86, 2402 CX Alphen aan den Rijn
- en, voor zover beschikbaar, in de kerk op de avond zelf.

Lunchconcerten algemene informatie

Vanaf 12.15 uur wordt een lekkere lunch geserveerd.
Om 13.00 uur is het concert en na afloop is er een ontmoeting met de musici, bij een hapje en een drankje.

De toegangsprijs inclusief lunch en hapje/drankje bedraagt eur 15,-. Als u uiterlijk op de vrijdag voor het concert reserveert via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. betaalt u slechts eur 12,50. Onder de 18? Dan betaal je eur 5,-.

De lunchconcerten in de Oudshoornse Kerk worden georganiseerd door vrijwilligers van de wijkgemeente. Ons uitgangspunt is dat het prachtige kerkgebouw door zoveel mogelijk mensen benut moet worden, ongeacht hun religieuze overtuiging of het ontbreken daarvan.

We proberen met de concerten tevens een bijdrage te genereren aan de kostbare instandhouding van het gebouw en het prachtige Hess-orgel.