Cantorij

link voor CANTORIJ LEDEN

Iets horen?

Luister hier eens naar de cantorij: Tebe Poiem

Vanaf 2013 is de cantorij van de Oudshoornsekerk actief. Inmiddels zijn we met 13 leden en kunnen terugkijken op bijdragen aan een toenemend aantal diensten.

Doelstelling:  het leveren van een bijdrage aan de muzikale inhoud van de liturgie.

1. Voorzingen van liederen uit het nieuwe liedboek (2013) van de PKN.
  2. Voortrekkersrol in het zingen van responsies en tafelgebeden.
  3. We bouwen aan een rijke verzameling klassieke of meer hedendaagse canto's, hymnes e.a. genres.

Waar we aan werken:

- Het bereiken van een verantwoord kwaliteitsniveau, in een ontspannen sfeer

- We streven ernaar om 12 keer per jaar een vierstemmige bijdrage te leveren.

- De overige zondagen is de cantorij inzetbaar om al dan niet voltallig te voorzien in unisono (eenstemmig) zingen van responsies en melodieen van nieuwe liederen.

- Het ligt in onze bedoeling om 1 keer per jaar een klein concertje te geven met muziek die we leuk vinden en die niet persé liturgisch van aard is.

- We oefenen Iedere woensdagavond van 20.15 - 22:00 uur.

We streven ernaar om van iedere zangstem (sopraan, alt, tenor en bas) minstens 3 leden te hebben.

Dat is nu het geval, maar er is nog ruimte voor 1 of 2 alten.

Verder is er ruimte voor een bredere bezetting van alle partijen, omdat niet elk cantorijlid altijd aanwezig kan zijn.

Schroom niet om eens te komen kijken bij een repetitie. Iedere woensdagavond om 20.15 uur wordt er in de kerk gerepeteerd.

Heeft u vragen over de inzet van de cantorij of opmerkingen? Spreek de  dirigent Ad Hesseling gewoon even aan of stuur  een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ad Hesseling, cantor