Cornelis de Vlaming Concerten

worden georganiseerd door de Culturele Stichting Cornelis de Vlaming.

Eerste concert Zondag 23 sep 2018

Voor gedetailleerde informatie over deze concerten: naar de website Cornelis de Vlaming naar de website Cornelis de Vlaming

De Culturele Stichting Cornelis de Vlaming organiseert jaarlijks een fantastische serie concerten in de Oudshoornse Kerk. Dankzij deze Stichting hebben al vele bijzondere en vaak beroemde musici acte de présence gegeven in de al even bijzondere akoestiek van de kerk. Ook voor het seizoen 2018 – 2019

Programma 2018-2019

23 sep 2018 Fancy Fiddlers zondag 14:30
 18 okt 2018 Brisk Blokfluitkwartet donderdag 20:15
 8 nov 2018 Lenneke Ruiten donderdag 20:15
 24 jan 2019 Klara Würtz donderdag 20:15
7 mrt 2019 Ensemble Tableau Vivants donderdag 20:15
30 mrt 2019 Apollo Ensemble
Extra concert
zaterdag 19:30
afwijkende toegangsprijs
11 apr 2019 Ciconia Consort Den Haag donderdag 20:15

Het openingsconcert is altijd zondag, de overige concerten vinden plaats op de donderdagen.

Locatie: Oudshoornsekerk
Oudshoornseweg 90
2401 LC Alphen aan den Rijn

Toegangskaarten kosten € 20,00 per stuk en zijn online te bestellen via www.cornelisdevlaming.nl of stuur een email naar

De entree bedraagt EUR 20,00 p.p. inclusief een consumptie.
De kerk is rolstoltoegankelijk. In de directe omgeving is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Kaartverkoop:
- via onze website: www.cornelisdevlaming.nl
- per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.- via de website van Theater Castellum:  www.theatercastellum.nl
- Boekhandel Haasbeek, Julianastraat 26, 2405 CH Alphen aan den Rijn
- Boekhandel Haasbeek, Keizershof 78-86, 2402 CX Alphen aan den Rijn
- en, voor zover beschikbaar, in de kerk op de avond zelf.

Lunchconcert op zondag 7 oktober 2018
Barokmuziek met als thema “Volmaakt of  Onvolmaakt?“

Op zondag 7 oktober organiseren wij in de Oudshoornse Kerk een lunchconcert door een sprankelend, spiksplinternieuw barokensemble. Dit ensemble wordt gevormd door traversospeler Sannie de Jongh, sopraan Lisette Emmink en clavecinist Cees Willem van Vliet.

Cees Willem van Vliet - Lisette Emmink - Sannie de Jongh

Deze bevlogen muzikanten hebben in hun gedeelde passie voor kamermuziek al een uitstekende reputatie gevestigd. Afgestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag Utrecht en Antwerpen, brengen zij stuk voor stuk een hoog muzikaal niveau mee. Tijdens dit lunchconcert spelen en zingen zij barokmuziek met als thema “Volmaakt of  Onvolmaakt?“.

Er wordt werk gespeeld van componisten als Telemann, Vivaldi, Handel en Boismortier. Een prachtig en boeiend programma met stukken die niet heel vaak worden uitgevoerd, allemaal gespeeld op authentieke instrumenten. Laat u verrassen door deze schitterende 18eeeuwse meesterwerken!

Het concert begint om 13.00 uur. Vanaf 12.15 tot 12.45 uur wordt er een broodjeslunch geserveerd in de achterzaal van de kerk. Kaarten voor volwassen kosten €15,- aan de zaal, bij vooraf reserveren betaalt u €12,50. Nog geen 18? Dan betaal je slechts €8. Na afloop kunt u napraten met de musici onder het genot van koffie, thee of een glaasje. Consumpties zijn inbegrepen in de toegangsprijs, voor extra drankjes geldt een prijs van € 2,-.

Reserveren: Kaarten kunnen gereserveerd worden via:
telefonisch bij Sannie de Jongh: 0618234665.

Lunchconcert zondag 4 november 2018
Kamermuziek van Bach, Holla en Glazoenov.

Op zondag 4 november spelen Arianne In ’t Velt, op altviool, Roderik Rot, op viool en Ad Hesseling, op orgel en piano, een programma met kamermuziek van Bach, Holla en Glazoenov. Als gevorderde amateurs met een grote liefde voor de klassieke muziek nemen zij ons mee in allereerst de bruisende polyfonie uit de barok. Het volgen van de verschillende stemmen bij het samenspel is altijd plezierig voor de luisteraar, en dankzij de ruimtelijke akoestiek van ons sfeervolle oude gebouw is ook bij solo vioolspel een extra dimensie te ontdekken als de verschillende lijnen onverwachts ook meerstemmigheid lijken te veroorzaken. Als uitsmijter komt de hoog-romantiek aan bod in een Elegie van Glazoenov, met spannende harmonieën en gepassioneerde dynamiek, in de combinatie van de warme altviool en de immer breedsprakige piano.

Het concert begint om 13.00 uur. Vanaf 12.15 tot 12.45 uur wordt er een broodjeslunch geserveerd in de achterzaal van de kerk. Kaarten voor volwassen kosten €15,- aan de zaal, bij vooraf reserveren betaalt u €12,50. Nog geen 18? Dan betaal je slechts €8. Na afloop kunt u napraten met de musici onder het genot van koffie, thee of een glaasje. Consumpties zijn inbegrepen in de toegangsprijs, voor extra drankjes geldt een prijs van € 2,-.

Reserveren: Kaarten kunnen worden gereserveerd op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Ad Hesseling: 06-53610787

Het uiterlijke verschil tussen de altviool (linker twee) en de viool (rechts)

Lunchconcerten algemene informatie

Bij lunchconcerten serveren we vanaf 12.15 uur een heerlijke lunch aan de bezoekers en de musici.

Het concert begint om 13.00 uur.

Na afloop kunt u napraten met de musici onder het genot van koffie, thee of een drankje.

Toegangsprijs inclusief lunch en drankje/hapje na afloop:

Volwassenen €15,-
Bij vooraf reserveren €12,50
Ben je nog geen 18? Dan betaal je €8,-

Bij de overige concerten is de toegangsprijs afzonderlijk vermeld.