Cornelis de Vlaming

meer dan de stichter van de kerk

Cornelis de Vlaming was in de 17e eeuw ambachtsheer van Oudshoorn en de Gnephoek en is als zodanig van betekenis voor de plaatselijke geschiedenis.  Bij deze invloedrijke Amsterdamse burgemeester

17 gebrandschilderde glazen

0p 1 december 2003 is een boek verschenen over de 'Zeventien Gebrandschilderde Glazen in de Oudshoornse kerk', waarin

Predikanten

Huidige predikant: ds. M.M.(Marijke) Kwant. Zij is de eerste vrouwelijke predikante van deze gemeente sinds 1661.

De eerste predikant van Oudshoorn was: Gerardus Haeck 1661

Beschrijving van de burgerlijke gemeente Alphen aan den Rijn.

Alphen ligt midden in het Groene Hart, en dus midden tussen de grote steden. Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam zijn met het openbaar vervoer in een half uurtje te bereiken.

Vanouds heeft Alphen op verschillend gebied een streekfunctie. Het beschikt over vrijwel elk soort onderwijs. Zo zijn er drie scholen die VWO onderwijs bieden, waarvan één ook tweetalig.