ds. L. Heuvelman

2e Advent

Afgelopen dinsdagavond kregen wij bericht van de PKN over de te nemen corona maatregelen in de kerk: er wordt gevraagd de 1.5 meter afstand goed te bewaken, met mondkapje op binnenkomen en zo min mogelijk heen en weer te bewegen. Het zingen wordt "ingetogen" toegestaan. 
Juist omdat dit een maand is van zingen en verbinden willen we u dat zingen niet onthouden, dus wij gaan ook ingetogen zingen. Wij vragen u dan wél goed op afstand van elkaar te gaan zitten zodat we zo veilig mogelijk kunnen zingen.
 
Deze zondag gaat ds. Heuvelman bij ons voor, hij stuurde ons de onderstaande tekst voor bij de dienst:
"Zondag 5 december is het de tweede adventszondag. Advent is een tijd van wachten en verwachten, wachten op het licht van kerst in verwarrende en korte, donkere dagen. Een wachten op en uitzien naar het feest van de geboorte van Jezus, kind van de Eeuwige en kind van mensen. De roep en het verlangen naar licht is nu in deze corona-tijd misschien wel sterker dan anders. Wat kan ons voeden met hoop, met geduld, met liefde en warmte? Het verhaal uit het Johannes-evangelie kan ons misschien inspireren en op (andere) gedachten brengen. We beginnen de dienst met het zingen van een aloude adventspsalm, die juist gaat over wachten en verwachten in verwarrende tijden. En verder zingen we de adventsliederen die horen bij deze zondag. Het is bovendien de naamdag van Sint Nicolaas. Ook die zullen we niet vergeten. 
Het is alweer een tijdje geleden dat ik uw/jullie midden voorging. Ik zie uit naar de hernieuwde ontmoeting met de gemeente in de Oudshoornse Kerk. Ik laat de Grote Kerk in Naarden even voor wat die is, om in uw/jullie midden te kunnen zien. En hoop tot zondag, met een heel hartelijke groet,
 
ds. Lennart Heuvelman"

Evenement-informatie

Startdatum 05-12-2021 10:00
Locatie Oudshoornse Kerk

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.