Wat doen wij?

Gemeente zijn...

Ontmoetingsochtend

Ontmoetingsochtenden

Iedere eerste woensdag van de maand wordt er een ontmoetingsochtend gehouden waarbij dikwijls een spreker aanwezig is met een meer of minder luchtig onderwerp. Deze ochtend staat open voor alle gemeenteleden en voor iedereen die geïnteresseerd is in wat onze wijkgemeente te bieden heeft. Op onze website staat vermeld hoe laat er wordt begonnen, waarover wordt gesproken en door wie. Suggesties voor onderwerpen kunnen bij de predikant worden aangereikt.

Tiener bijeenkomsten

De Tienerdiensten zijn bijeenkomsten op zondagochtend tijdens de kerkdienst, in de consistorie, voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar oud.

Deze bijeenkomsten duren ongeveer een uur (net zo lang als de kerkdienst)

Ze worden gehouden op iedere 2e zondag van de maand, zie agenda.

Mattheuskring

De bijeenkomsten worden geleid door de heer B. Lautenslager.

De data voor deze bijeenkomsten worden vermeld in het kerkblad en op de agenda van deze site.

Aanvang 10.00 uur – locatie kan wisselend zijn.

Vrijzinnige Studiekring Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn

De lezingen vinden plaats in de Oudshoornse Kerk, Oudshoornseweg 90 te Alphen aan den Rijn. De ingang is aan de Delftzichtweg 1 (in de achterzaal).

Zij worden in principe gehouden op de derde donderdag van de maand, van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur, en ze zijn openbaar.

De leden betalen voor het seizoen 2017/2018 een contributie van € 20,- per persoon; dat is voor 6 lezingen, een kerstviering en een jaarvergadering. Voor incidentele belangstellenden is de toegangsprijs € 5,- per lezing.

Meer over de Vrijzinnige Studiekring

Hof van Eten

Iedere derde woensdag van de maand kan men tegen een kleine vergoeding deelnemen aan een maaltijd die door vrijwilligers verzorgd wordt. Deze bijeenkomsten met de naam ‘Hof van Eten’ vinden plaats in de zaal van de kerk en zijn bedoeld om elkaar te ontmoeten, lief en leed te delen en het gemeente zijn gestalte  te geven.

Op woensdag, 18 Oktober is er van 17.00 – 19.00 uur weer een Hof van Eten in de achterzaal van de kerk.

Er zal u zoals altijd een heerlijke maaltijd voorgezet worden met een glaasje wijn erbij.

De kosten bedragen € 5,00. Er is altijd veel belangstelling voor de maaltijden maar als u zich van tevoren even meldt bij Loes Marcin, telefoon 06 207 461 22, dan is er altijd nog wel plaats.

Opa- en Omadienst 1 oct 2017