januari   2022

13-02-2022 10:00

Vieren en doen

Kerkdiensten:

De kerkenraad heeft besloten om tot de volgende persconferentie de kerkdiensten uitsluitend digitaal aan te bieden.
U kunt hiervoor op de tijd van de dienst meekijken via op www.ohklive.nl
Op een later tijdstip kunt u via dezelfde website de dienst terugkijken.

We kijken terug op mooie diensten met kerst en de 1e zondag van 2022.
Vanaf deze plaats willen wij Perfect Partners administratieconsulenten bedanken voor de kerstboom die ze ons afgelopen jaar geschonken hadden. Fijn dat bedrijven om zo’n manier meehelpen aan “gemeente zijn”

Op zondag 16 januari is het zover: ds. L.L.J. Webbink zal dan aan onze gemeente worden verbonden. De dienst van verbintenis en intrede begint om 10.00 uur.
En ja, dan sta je als kerkenraad voor een duivels dilemma: want om een predikant aan je gemeente te verbinden zonder dat daar gemeenteleden bij zijn is niet goed.
Onze overheid biedt ons een escape voor “bijzondere gevallen”. Wij vinden dat we in deze, een “bijzonder geval” zijn. Dat heeft ons als kerkenraad, doen besluiten om, binnen de opgelegde regels, een 50-tal plaatsen te creëren, waarbij iedereen veilig en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. En dat is fijn! Zowel voor de nieuwe predikant als voor de gemeenteleden. We hopen er zo een feestelijke viering van te kunnen maken.

U kunt zich tot uiterlijk vrijdag 12.00 uur opgeven bij de scriba, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarbij echt geldt: vol is vol.
Uiteraard kan de dienst ook op hetzelfde tijdstip thuis meebeleefd worden.
De collecten in deze dienst zijn bestemd voor de Kerkrentmeesters en de opbrengst van de 2e collecte is bestemd voor de Diaconie

Op maandag 17 januari starten wij, samen met de Remonstrantse gemeente, met de “Week van Gebed”. Voorganger is dan ds., Laura van Asselt en de dienst begint om 19.15 uur.
Uiteraard is hij online te volgen.

Op zondag 23 januari gaat ds. M. Kloppenburg bij ons voor.
De collecten in deze dienst zijn bestemd voor: het orgelfonds en de 2e collecte is bestemd voor de Diaconie.
Wij vragen u uw giften over te willen maken op de bekende bankrekeningnummers, ook verderop vermeld en in de weekbrief.
De bloemen worden deze maand verzorgd door de familie Tuijn

De bloemen brachten we afgelopen zondag met een “hartelijk welkom terug” naar
Mevrouw Jenny van Dorp die in verpleeghuis Oudshoorn is komen wonen.
Inmiddels is bij een aantal gemeenteleden bekend dat Anja van der Kwaak ernstig ziek is. Wim en Anja hadden zelf tijd nodig om dit een plaatsje te geven, vandaar dat deze informatie nog niet eerder is verspreid. Met hun instemming plaats ik dit bericht nu. Wij hopen dat Anja met Wim nog mooie herinneringen maakt, dat zij nog een poos van elkaar mogen genieten en wensen hen vooral heel veel sterkte. Laten we ook, waar we kunnen, Wim helpen met zijn kosterstaken.
We weten dat er ernstig zieke mensen onder ons zijn, maar zij willen liever niet bij naam genoemd worden en dat respecteren we. Laten wij aan hen denken, aan hen en aan hun naaste familie in deze soms onzekere tijd. Blijf ons (kerkenraad) op de hoogte houden van uw wel en wee. Alleen dan kunnen wij ook voor ú zorgen.

Bloemen uit de dienst
Op zondag 9 januari brachten wij de bloemen, ter bemoediging naar Anja van der Kwaak,

Uit de agenda:
Ik kan u melden dat alle activiteiten tot nader order zijn uitgesteld.
Behalve de kerkenraadsvergadering. De eerste vergadering van 2022 wordt gehouden op dinsdag 11 januari om 20.00 uur Heeft u uw emailadres nog niet doorgegeven voor het ontvangen van de weekbrief? Dat kan bij de scriba: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur en beleid

Hierbij nogmaals de rekeningnummers van het College van Kerkrentmeesters en van de Diaconie

NL39 ABNA 0892 8486 77 t.n.v. Protestantse Gemeente Oudshoorn.NL85 RABO 0373 7387 49 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Oudshoorn.

Met een hartelijke groet
Maartje Hesseling, scriba

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.