augustus   2022

Uit het kerkblad

Kerkdiensten komende weken

Vieren en doen

Onze diensten zijn live en achteraf te volgen via: www.ohklive.nl

Kerkdiensten:

De afgelopen zondagen hadden we mooie diensten met gastpredikanten. Altijd weer bijzonder dat een “vreemde” predikant voor een mooie verbinding kan zorgen.

Op 7 augustus ging Bernard Lautenslager voor de laatste keer bij ons voor.

Onze voorzitter verwoordde zo mooi: “In de afgelopen week hebben we samen terug gekeken naar je rol, je bijdrage aan onze gemeente en we stelden allebei vast hoe heilzaam het is in verbondenheid met anderen je talenten in te zetten, hoe na tegenslagen in een leven positieve, zinvolle ontwikkelingen het gevolg kunnen zijn.“

Wij danken Bernard voor zijn bijdragen als voorganger.

Op zondag 14 augustus gaat onze eigen predikant, ds. L.L.J. Webbink bij ons voor.

In deze dienst zullen wij de maaltijd van de Heer gebruiken.

De collecten zijn deze zondag bestemd voor: het onderhoud van het kerkgebouw en de opbrengst van de 2e collecte is bestemd voor de Diaconie.

Op zondag 21 augustus gaat ds. C. van der Ven bij ons voor.

De collecten zijn deze zondag bestemd voor: Kerkrentmeesters en de opbrengst van de 2e collecte is bestemd voor het orgelfonds.

De collecte zakken gaan nog niet rond, maar bij de beide uitgangen van de kerk staan na de dienst ambtsdragers met de collecte zakken voor u klaar.

Kijkt u thuis mee dan kunt u uw gaven overmaken op de bekende bankrekeningnummers, ook verderop vermeld en in de weekbrief.

De bloemen worden in de maand augustus verzorgd door Tineke van der Kwaak.

Omzien naar elkaar

Er zijn altijd zorgen om gemeenteleden en familieleden van gemeenteleden. Het is niet altijd aan mij om hier persoonlijke gegevens te delen, maar u kent ze vast ook wel. Laten we aan hen denken en daar waar nodig een handje toesteken. Juist in deze vakantietijd kan dat een ander helpen.

Indien u dat wenst kunt u contact met mij opnemen,

Bloemen uit de dienst

Op zondag 31 juli gingen de bloemen mee met Anke Uljee.

Op zondag 7 augustus gaven wij de bloemen aan Riek van der Waal.

Startzondag:

Op 11 september is het startzondag. Het thema dit jaar is “aan tafel”

We hopen dat veel mensen zich zullen aanmelden om iets te maken, anders kan deze mooie traditie niet doorgaan. U weet wel: “lepeltjes eten”. U maakt een gerecht voor max 4 personen en wij eten dat met elkaar op, opgeschept met een koffielepel zodat u alle gerechten kunt proeven. U kunt zich opgeven bij de scriba, Maartje Hesseling. Wij verwachten er veel van!

Van de Diaconie:

Woensdag 31 augustus organiseert de Diaconie van de Oudshoornse Kerk een middag uit voor de 70+ ouderen en alle vrijwilligers van onze gemeente. Wij verheugen ons op een goede opkomst. De tocht begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Vanaf 13.00 uur is het bij onze kerk verzamelen en indien mogelijk zal de boot vanaf de kerk vertrekken. Als u geen eigen vervoer heeft en/of gebruik maakt van een rolstoel of rollator kunt u dit bij het opgeven melden. Vanaf 1 augustus tot en met 14 augustus kunt u zich aanmelden bij Loek van Marsbergen. Telefoon: 06-30428811 of 0172-473414 (dit is nu het juiste telefoonnummer!) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NB Onze 75 + ouderen zijn bij aanmelding zeker van een plaats op de boot, de 70+ ouderen en vrijwilligers worden geplaatst op volgorde van aanmelding. Aanmeldingen na 15 augustus zijn niet meer mogelijk omdat wij te maken hebben met de organisatie en logistiek van Avifauna.

Met vriendelijke groet, Jacqueline, Loek en Anja

Uit de agenda:

De cantorij repeteert weer op de woensdag om 20.00 uur

Voor de overige activiteiten: deze vermelden we in de weekbrief.

Heeft u uw emailadres nog niet doorgegeven voor het ontvangen van de weekbrief? Dat kan bij de scriba: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur en beleid

Hierbij nogmaals de rekeningnummers van het College van Kerkrentmeesters en van de Diaconie

NL39 ABNA 0892 8486 77 t.n.v. Protestantse Gemeente Oudshoorn.

NL85 RABO 0373 7387 49 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Oudshoorn.

Met een hartelijke groet
Ds. Leo Webbink

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.