Hart van Hout speelt 'Elementair'

 

Het klarinetensemble Hart van Hout geeft op zondagmiddag 26 juni 2022 een uniek concert in de Oudshoornsekerk in Alphen aan den Rijn. Ruim 35 klarinettisten uit de wijde regio brengen een gevarieerd programma ten gehore. Het gevarieerde programma is samengesteld rond het thema ‘Elementair’, met muziek rond water, vuur, lucht en aarde. Werken van o.a. Purcell, Händel en de Amerikaanse popgroep Earth, Wind & Fire worden ten gehore gebracht. Het concert begint om 15.00 uur, om 14.30 uur is de zaal open.

Kaarten kosten €12,50 (t/m 18 jaar €8), inclusief een hapje en een drankje na afloop, met het vriendelijke verzoek om vooraf te reserveren, onder vermelding van het aantal kaarten, op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Uw reservering wordt beantwoord met een overzicht van de verschillende opties om te betalen.

In 2017 is het klarinetensemble Hart van Hout opgericht door Evie-Janne van Noorel en Paul Verlaan, twee klarinettisten die elkaar kennen van Harmonie Arti uit Alphen aan den Rijn. Inmiddels zijn er twee succesvolle projecten uitgevoerd. Het eerste project ‘Hart van Hout in première’ in 2017 en het tweede project ‘Licht’ in 2019 leverde veel positieve reacties op. Opnieuw is er besloten om een nieuw project te starten in 2021.  

Voor dit nieuwe project zijn er weer vele klarinettisten die mee willen doen.  Evie-Janne van Noorel: “Ruim 35 klarinettisten uit de wijde omgeving hebben zich dit keer voor het project opgegeven. Zowel de hoge es-klarinet als de lage contrabas-klarinet zijn vertegenwoordigd en de bes,-, alt- en bas-klarinet maken het brede spectrum compleet. De klarinet leent zich uitstekend voor een orkest op zich”. En dat is heel bijzonder. “De klarinet is een veelzijdig instrument met een rijke klank, waardoor de klarinet geschikt is voor veel muziekstijlen- en genres, van klassiek tot pop. Dat is ook wat wij laten horen tijdens dit concert”.

De deelnemende klarinettisten hebben in zes repetities een concertprogramma ingestudeerd onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers. Bijna alle muziek wordt speciaal voor dit project gearrangeerd. Hierdoor spelen de deelnemers uitdagende werken die veelal niet eerder voor deze bezetting uitgevoerd zijn.

Programma

Voor dit nieuwe project is gekozen voor het thema ‘Elementair’ met thematische muziek rond water, vuur, lucht en aarde. Er worden stukken ten gehore gebracht uit verschillende stijlperioden. Er klinken werken van William Byrd, Henry Purcell, Henri Verley, het bekende Music for the Royal Fireworks en Watermusic van Georg Friedrich Händel en het befaamde Riverdance. Het concert wordt afgesloten met een medley van de Amerikaanse popgroep Earth, Wind & Fire.

 

 

Evenement-informatie

Startdatum 26-06-2022 15:00
Prijs per persoon eur 12,50 maar onder de 18: eur 8,-
Locatie Oudshoornse Kerk

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.